Husbykravallerna – ojämlikhetens pris?

Publicerad av

husbyFör ett år sedan rapporterade jag från Husby. Försökte hitta andra vinklar än de gängse. Det blev två uppmärksammade artiklar, som du kan läsa här och här. Nyligen återvände jag till Husby, talade med ungdomar, föreningsaktiva och forskare. Vad låg bakom upploppen? Vad har hänt sedan dess? Jag lyfter fram orättvisorna och de växande klyftorna, synar politiken som högst medvetet ökat skillnaderna. Och jag kikar in i det nyöppnade Fryshuset, där frustration kan vändas till hopp. Du kan läsa artikeln på webben här, eller som PDF med bilder här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s