Konspirationsfeber

Publicerad av

Skapades coronaviruset av vaccinindustrin och Bill Gates? Är viruset ett biovapen? Bör skulden läggas på 5G-tekniken? Är pandemin rentav en gigantisk bluff?

Coronapandemin har inte bara orsakat död och nedstängningar. Den har också framkallat konspirationsfeber. Viruset hade knappt lämnat Wuhan innan konspirationsteorierna började spridas i sociala medier. Snart satte de också avtryck i verkligheten: mobilmaster stacks i brand, folk vägrade följa restriktionerna, pandemiförnekare protesterade på gatorna och vaccinationsviljan minskade.

I USA blev Donald Trump den främsta spridaren av falska påståenden. De handlade inte bara om pandemin, utan om lite av varje, i synnerhet om presidentvalet, något som slutade i stormningen av Kapitolium.

Varför tror folk på konspirationsteorier? Hur uppstår de? Vilka blir följderna? I Konspirationsfeber skildrar Kent Werne hur konspirationstänkandet tog grepp om världen, och visar att samma sak hänt under tidigare pandemier. Kanske är det något med kriser som gör att människor söker svaren i det fördolda?

Utgivningsdag: 10 augusti 2021

Förlag: Ordfront

Beställ: Adlibris

En kommentar

 1. Kent! Jag lyssnar nu på reprisen med Malou.

  Tänk om vi konspirationsteoretiker talar sanning! Har du tänkt på det. Vår bubbla är sann. Vi är ovvaccade stolta i harmoni kan jag säga. Inte alls rädda. Det ör ni som är det. Ni som tar sprutan. Om du nu har gjoert det.

  Du vet väl vad Agenda 2030 är? Var har Carlsson för märke på sin kavaj?

  Vet du vem Bill Gates är? Vad hav vill?
  Det är ni som är hjärntvättade. Inte vi.

  Du pratar bullshit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s