Jackpot i vård – miljarder i vinst när välfärden privatiseras

Idag är en stor del av den skattefinansierade välfärden privat. Den drivs av företag som Carema, Attendo Care, Capio och AcadeMedia. De vet hur man undviker höga skatter och gör stora vinster. Det mesta försvinner ut ur Sverige, skriver Kent Werne som har kartlagt riskkapitalbolagen bakom den svenska välfärden.
(Artikel i Ordfront Magasin 1/2010)
LÄS MER

2 tankar om “Jackpot i vård – miljarder i vinst när välfärden privatiseras

  1. Politikerna kom på denna lysande idé att låta privata /vinstdrivande företag ta hand om diverse verksamhet. Det har jag ingenting emot, men felet som gjordes under dessa förhandlingar/överlämningar var att politikerna missade att ställa krav! Ansvaret för skola, vård och omsorg ligger fortfarande på de politiska makthavarna. Vid utförsäljningen skulle man ställa krav på en miniminivå. Kan företaget genomföra verksamheten billigare än det offentliga, utan komma under miniminivån, är det OK för mig.

    För mig är det en helt vanlig affärsuppgörelse. Jag vill ha en uppgift utförd, vi förhandlar om villkor/omfattning/kvalité, kommer överens om priset, efteråt kontrollerar jag det utförda jobbet, är det enligt överenskommelse eller ej? Om inte klagar man, gör en ny överenskommelse, pengar tillbaka/garantier/förbättrat arbete.

    Politikerna kan inte frånsäga sig ansvaret genom att privatisera. Ansvaret för att kommun/landsting/regioner tillhandahåller servicen till medborgarna har politikerna kvar!

  2. Ping: Dina skattepengar | Storstad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s