Röster om Du sköna nya hem

Publicerad av

”Du sköna nya hem är ett riktigt läsvärt reportage som säger oss förtvivlat mycket om vår samtid.”
Johan Erlandsson, Kommunalarbetaren

”En oerhört välskriven berättelse om den hårresande bostadspolitik som rensat storstäderna från fattiga människor … En inte bara skrämmande, utan även komisk berättelse … Kanske har Werne skrivit den ultimata skildringen av 90-talet och moderaternas sociala ingenjörskonst som syftade till att förvandla svenskarna till ränteslavar.”
Martin Aagård, Aftonbladets kulturblogg

”I Wernes skildring av omvandlingarna saknas inget. Alla fakta är på sin plats och särskilt skildringarna från Linjalen och Kastanjegården är gripande och talande”
Kajsa Ekis Ekman, DN Kultur

”Werne har helt enkelt fångat en viktig aspekt av det pågående projektet att avskaffa samhället. Varvid det är en ganska billig och tidsbesparande investering att slänga bort värden för miljarder. Ja, lika effektivt som en jordbävning, eller bomber.”
John Swedenmark LO-tidningen

”Kanske kan Kent Wernes bok bli signalen som väcker en avsomnad bostadspolitisk debatt. Och som åter ställer frågan: Hur bygger vi bort bostadsbristen?”
Anders Eklind, Arbetarbladet

”Med ett flytande lätt språk skildrar Kent Werne så allmännyttans förvandling från det självklara folkhemsboendet för de flesta, till en investering i en bostadskarriär för långt färre … På sina ställen är Du sköna nya hem inget annat än folkbildning när den är som bäst. Boken ger en genomgripande förståelse för den socialdemokratiska bostadspolitikens uppgång och fall.”
Leila Zoubir, Arbetaren Zenit

”Bokens styrka är de detaljerade granskningarna av olika händelser på Stockholms bostadsmarknad – skumma konsulter, personliga tragedier, politiska strategier etc.”
Urban Kristiansson, Nerikes Allehanda

”Medan Werne berättar om nya och gamla lagar, minskat byggande och hyresgäster som efter att ha vägrat bostadsrättsombildning liknats vid kommunistiska kackerlackor av sina grannar, konstaterar han att alla diskuterar bostäder men ingen snackar bostadspolitik.”
Lisa Ahlqvist, Göteborgsposten

”Inför valet nu i höst ger boken en tydlig bild av vad som skett och vad som pågår inom bostadspolitiken. En intressant bok oavsett vilken sida man står på.”
Kjell-Ove Cederqvist, Dagbladet

Läs mer om Du sköna nya hem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s