USA till höger och vänster

Publicerad av

Två artiklar om USA. Den ena, publicerad i Ordfront Magasin, handlar om fackets sista strid i Ohio. Jag träffade lärare, bussförare, fackombudsmän, teapartyaktivister och nyliberala tankesmedjor i jakten på svar: vad kämpar man för? Och varför är facket så hatat i USA? Läs reportaget Facklig nytändning här.

Den andra artikeln är en intervju med en kristen fundamentalist och Teapartyaktivist. Träffade honom över en bit citronpaj i Ohio. Mellan tuggorna aviserade han dödsstraff för homosexualla, kristen revolution och korståg mot otrogna.  Intervjun publicerades i Tidsskriften Arena. Läs artikeln I den kristna hatbubblan här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s