Lobbyismen under lupp

Publicerad av

Nyligen avslöjade Dagens Industri att tunga näringslivsorganisationer och PR-byråer har sett till att Sverigedemokraterna nu är för obegränsade välfärdsvinster. Att svenska politiker omgärdas av ett svällande hov av lobbyister kan knappast ha undgått någon. Men att det organiserade näringslivet så oblygt skulle kurtisera med SD är ändå uppseendeväckande. I Dagens Arena skriver jag om när vinstlobbyn gick i säng med rasisterna. Läs också min granskning av Vårdföretagarnas skenbara gräsrotskampanj ”Vi gör skillnad”, och hur man med hjälp av avhoppade socialdemokrater försöker säkra vinsterna. Och för den större bilden, se min artikel om det svenska etablissemanget, Plundring pågår.

2 kommentarer

  1. Det kan inte komma som någon överraskning för en rutinerad grävande journalist som Kent Werne heller, att detta sker. Redan inför förra valet var det känt att Svenskt Näringsliv stödde nazisterna(SD). SN’s Sören Gyll undersökte då, enligt media, hur man skulle kunna finansiera SD och naturligtvis också deras valkampanj. I dag har vi fakta. Nazisterna, Svenskt näringsliv och en egoistisk pöbel har en fjärdedel av ”röstmarknaden”. Det dröjer troligen inte heller länge förrän vi får se de politiska partierna börsnoterade. Finansmaffian styr en allt större del av oss. Det finns snart inget hopp kvar för demokratin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s